Page banner image

Usein kysytyt kysymykset

Sisältö päivitetty: 31.3.2024 klo 22.46

UKK

Mikä on fuksi?

Fuksilla tarkoitetaan ensimmäisen vuoden korkeakoulu opiskelijaa.

Kuka on tuutori?

Tuutori on apu uudelle opiskelijalle. Luupissa jokaiselle uudelle opiskelijalle on oma tuutoriryhmä. Tuutorit ottavat uusiin opiskelijoihin yhteyttä muutamaa viikkoa ennen orientaatioviikkoa!

Opiskelu

Minkälaisen tietokoneen tarvitsen opintoihini?

Käyttöjärjestelmä

Yliopistolla pääsääntöisesti opetus ja ohjeistus toteutuu Windows-käyttöjärjestelmällä, mutta voit käyttää vapaasti haluamaasi käyttöjärjestelmää. Yliopiston mikroluokissa on pääsääntöisesti Windows-käyttöjärjestelmät.

Tietokonerauta

Yleisesti kursseilla ja luennoilla pärjää peruskannettavalla, mutta joissain luentosaleissa ei ole mahdollista kytkeä laitteita verkkovirtaan, joten riittävä akunkesto kannattaa ottaa huomioon tietokoneen valinnassa. Esimerkiksi vanhat ThinkPadit ovat usein toimivia ja edullisia.

Olen käynyt kurssin X, saanko opintopisteitä?

Mikäli olet suorittanut kursseja esimerkiksi aikaisempien opintojesi johdosta lue ohjeet täältä korvaus/sisällyttämishakemuksen tekemiseen.

Miten Sisua käytetään

Sisuun löytyy monia ohjeita niin uusille kuin vanhoille opiskelijoille. Täältä löydät yliopiston tarjoamat Sisu-käyttöohjeet.

En saa yhteyttä yliopiston henkilöön X. Mitä teen?

Muista sähköpostilla lähestyessäsi kirjoittaa otsikkoon asiaasi liittyvä tunnisteet kuten kurssikoodi tai "HOPS". Ongelmatapauksissa ole yhteydessä Luupin kopo-vastaaviin!

Vapaa-aika

Mitkä ovat Kolmiobileet?

Kolmiobileet ovat Luupin, hallintotiedeiden ainejärjestö Staabin ja Tuotantotalouden kilta Indecsin järjestämät opiskelijabileet Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa. Kolmiobileet järjestetään kerran kuukaudessa, syyskuusta huhtikuuhun. Lippuja Kolmiobileisiin voit ostaa Kide.app palvelusta.

Paljonko Luupin haalarit maksavat ja milloin ne pitää tilata?

Luupin haalareiden tilauksen deadline on yleensä syyskuussa, ja ne saapuvat Kasteeseen. Luupin jäsen voi tilata haalarit vuoden hintaan. Luupin hallitus ja tuutorit informoivat asiasta, kun tilaus on ajankohtainen ja haalareita voi sovittaa.

Saunaillat

Saunailta-tapahtumissa on mahdollista hengata muiden osallistujien kesken sekä saunoa. Saunominen on vapaaehtoista. Luupin sauna-tapahtumissa on saunavuorot joita tulee noudattaa, osassa vuoroissa on uimapukupakko.

Mitä tarkoittaa OPPM?

Oma pullo ja pyyhe mukaan. Yleisesti käytetty tapahtumien kuvauksissa juurikin saunailtojen yhteydessä!

Mistä löydän tapahtumatiedot?

Luupin tapahtumista tiedot löytyvät tapahtumakalenterista Luupin verkkosivuilta. Excuihin järjestetään yleensä yhteislähtö kampuksen lähistöltä ja näistä ilmoitetaan Telegrammissa, sekä yleisesti tapahtuman tapahtumakuvauksessa!

Muut tapahtumat

Muut kuin Luupin tapahtumat löytyy yleisesti Kide.app-palvelusta, jossa tapahtumien lipunmyynti tapahtuu.

Yhteistyössä