Page banner image

Yhdistys

Sisältö päivitetty: 14.7.2024 klo 21.40

Yleistä

Luuppi ry, perustettuna vuonna 1969, on Tampereen yliopiston matematiikan, tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Jäsenistömme on osa informaatioteknologian ja viestinnän tiedekuntaa (ITC). Luuppi on Tampereen yliopiston suurin ainejärjestö, yli 1000 jäsenellään, ja vuosittain toivotamme tervetulleeksi noin 200 uutta opiskelijaa. Jäseneksi ovat tervetulleita kaikki Tampereen yliopiston opiskelijat, jotka opiskelevat matematiikkaa, tilastotiedettä tai tietojenkäsittelytieteitä pääaineenaan tai ovat suorittaneet vähintään 20 opintopistettä näissä aineissa. Ainejärjestömme tarjoaa myös mahdollisuuden liittyä ainaisjäseneksi.

Hallinto

Luuppi ry:n hallinnosta vastaavat jäsenten kokous ja hallitus. Vuosittain järjestettävässä vuosikokouksessa valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja muut hallituksen jäsenet. Kokouksessa hyväksytään myös tulevan toimikauden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Lisäksi valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt.

Hallituksen jäsenet vastaavat yleisesti yhdestä tai useammasta erityisestä vastuualueesta. Toimikautensa alussa hallitus nimeää näille vastuualueille tarpeen mukaan toimihenkilöitä ja muodostaa vastuualuekohtaisia tiimejä. Kukin tiimi koostuu yleensä yhdestä hallituksen jäsenestä ja yhdestä tai useammasta toimihenkilöstä. Toimihenkilöiden tehtävät ovat yleensä rajatumpia ja keskittyvät tiettyyn vastuualueeseen.

Miksi liittyä Luuppiin?

Luuppi tarjoaa jäsenilleen sekä hauskanpitoa opiskelukavereiden kanssa että edunvalvontaa yliopiston hallintoelimissä. Jäsenet voivat hankkia Luupin piinharmaat haalarit, osallistua tapahtumiimme kuten bileisiin, lautapelitapahtumiin ja saunailtoihin, sekä nauttia viikoittaisista liikuntavuoroista. Yritysekskursiot avaavat ovia työelämään. Jäsenet saavat tiedotuksen tapahtumista, työpaikoista ja uutisista Luupin Telegram-, Instagram- ja sähköpostikanavien kautta. Jos opiskelija kohtaa ongelmia yliopiston hallinnon kanssa, Luuppi voi auttaa etujen valvonnassa.

Luupilla on myös oma toimitila, Pii-klubi, joka sijaitsee aivan keskustakampuksen vieressä. Pii-Klubilla jäsenet voivat rentoutua, opiskella yhdessä tai nauttia kahvitarjoilusta. Pii-klubilla järjestämme useita tapahtumia ympäri vuoden. Klubilta löytyy sauna, joka lämpenee lähes poikkeuksetta tapahtumiemme yhteydessä, tarjoten loistavan mahdollisuuden rentoutumiseen ja yhteisöllisyyden kokemiseen.

Kuinka liityn Luuppiin?

Jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu Luupin keskustakampuksen toimistolla päivystysaikoina tai orientaatioviikon aikana myös Hervannan kampuksen uudessa järjestötilassa. Jäsenmaksu on 20 € /vuosi TAI 30 € /ainaisjäsenyys.

Toimisto sijaitsee Pii-Klubilla Tampereen yliopiston Keskustakampuksen yhteydessä ja päivystää maanantai-torstai klo 12.00-15.00. Hervannan kampuksella jäsenyyksiä myydään Festian 3. kerroksen järjestötilassa (lisätietoa lähempänä).

Yhteistyössä