Page banner image

Opiskelu

Sisältö päivitetty: 30.3.2024 klo 21.59

Luupin yksi pääasiallinen vastuu on ajaa jäsentensä etuja myös opiskeluun liittyvissä asioissa. Järjestämme opiskelun tueksi erilaisia tapahtumia kuten viikottainen opintopiiri sekä vaihtelevat kopotapahtumat. Tapahtumien lisäksi tuutorit ovat tukemassa ja auttamassa opintojen kanssa.

Kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa ja kysymyksissä voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä kopotiimiin sähköpostilla kopo@luuppi.fi

Luupilla on myös Telegram-opiskeluryhmät tietojenkäsittelytieteen sekä matematiikan ja tilastollisen data-analyysin opiskelijoille.

Luuppi vaikuttaa opiskeluun liittyviin päätöksiin ja opintojen suunnitteluun myös yliopistotasolla. Opiskelijaedustajamme on mukana tietojenkäsittelytieteen sekä matematiikan ja tilastollisen data-analyysin suunnitteluryhmissä sekä tiedekuntamme koulutuksen ohjausryhmässä.

Käytännön asioita opiskeluun liittyen

Tampereen yliopistossa on käytössä Sisu-opintotietojärjestelmä. Järjestelmä ei aina ole kaikista helppokäyttöisin joten tässä muutamia hyödyllisiä linkkejä Sisustamisen tueksi!

Kursseille ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan Sisun kautta. Kursseille ilmoittautuessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä sillä osa kursseista täyttyy nopeasti tai ilmoittautuminen sulkeutuu todella aikaisin.

Lisätietoja kursseille ilmoittautumisesta löydät opiskelijan käsikirjasta.

Opiskelu kampuksilla

Yliopiston eri kampuksilla on paljon opiskeluun soveltuvia tiloja vaihtelevilla aukioloajoilla. Tarkemmat tiedot tilojen sijainneista, aukioloajoista sekä tarvittavista kulkuoikeuksista löydät opiskelijan käsikirjasta.

Tenttiminen

Tenttien käytännön toteutus vaihtelee kursseittain ja kurssikohtaiset ohjeet löytyvät aina kurssin kuvauksesta tai kurssialustalta. Tentit arvostellaan joko asteikolla 1-5 tai merkinnällä hyväksytty/hylätty. 1:lläkin pääsee vielä läpi.

Kurssien tapaan kannattaa myös tentteihin ilmoittautua hyvissä ajoin. Ilmoittautuminen tapahtuu Sisussa.

Keskitettyjen tenttien aikataulut, ohjeet ja käytännöt löydät opiskelijan käsikirjasta.

Sähköinen tenttiminen

Tampereen yliopistossa on käytössä myös sähköinen tenttijärjestelmä EXAM. Sähköiseen tenttiin varataan suoritusaika EXAM-järjestelmässä Sisussa tapahtuvan ilmoittautumisen lisäksi. Sähköinen tentti tarkoittaa tietokoneella suoritettavaa tenttiä, joka suoritetaan valvotussa EXAM-tenttitilassa.

EXAM-tiloja löytyy sekä Hervannan että Keskustan kampuksilta ja tentin voi tehdä haluamallaan kampuksella.

Lisätietoa löydät opiskelijan käsikirjasta.

Tulostaminen yliopistolla

Korkeakouluyhteisön tiloissa on monitoimilaitteita joilla voit tulostaa, skannata ja monistaa. Laitteiden käyttöön tarvitset rekisteröidyn tulostuskortin sekä tulostussaldoa.

Tarkemmat ohjeet kortin rekisteröintiin ja tulostussaldon lisäämiseen löydät opiskelijan käsikirjasta.

Hyödyllisiä linkkejä

  • Opiskelijan opas - Laaja hyödyllinen kokoelma tietoa eri opiskeluun liittyvistä aiheista, sisältää esimerkiksi opiskelijan käsikirjan.
  • Kielikeskus - Tarjoaa tutkintoon sisältyvät kieliopinnot ja paljon valinnaisia kielikursseja.
  • TREY - Tampereen ylioppilaskunta, joka vastaa Tampereen yliopiston opiskelijoiden edunvalvonnasta ja on oleellinen osa opiskelijajärjestöjen toiminnassa.
  • Sisu - Tampereen korkeakouluyhteisön käyttämä ja kaikkien rakastama opintotietojärjestelmä.
  • Intra - Tampereen korkeakouluyhteisön intranetti, josta löytyy esimerkiksi ajankohtaisia asioita ja kaikenlaista muuta hyödyllistä.
  • SportUni - Tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluja kuten kuntosaleja ja ryhmäliikuntoja.
  • YTHS - Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, joka vastaa opiskelijoiden terveydenhoidosta, muista maksaa terveydenhoitomaksu OmaKelassa!

Jäikö kysyttävää?

Kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa ja kysymyksissä voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä kopotiimiin sähköpostilla!

kopo@luuppi.fi
Yhteistyössä