News banner
Jesse Piekiäinen, Eetu Loimuneva | Sopo-vastaavat15.8.2024 klo 22.06

Sopokirje 8/2024

Sisältö päivitetty: 25.8.2024 klo 17.28

Sopokirje 8/2024

Tervehdys kaikille ja erityisesti meidän uusille fukseille! Ohessa sopoisaa (=sosiaalipoliittista) asiaa eli hyvinvointiin, asumiseen ja toimeentuloon liittyen. Jos tulee edellä mainittuihin asioihin liipaten asiaa, meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse sopo@luuppi.fi.

Luupin vuoden 2024 sopot Eetu ja Jesse

TL;DR

  • TREY:n fuksiopas
  • YTHS:n palvelut
  • Opiskelijoiden terveydenhoitomaksu
  • Uusien opiskelijoiden hankaluudesta löytää asuntoa ja hätämajoitus
  • Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista
  • Kamula – Opiskelijoiden hyvinvointia
  • Muut tuen tahot

TREY:n fuksiopas

LuuppiSanomien fuksinumerosta saa ensimmäisen kurkistuksen opiskelijaelämään ainejärjestönäkökulmasta, vielä laajemmin fuksina olemiseen Tampereella johdattelee Tampereen ylioppilaskunnan TREY:n fuksiopas, joka löytyy täältä. Fuksioppaasta löytyy laajasti tietoa opiskeluyhteisöstä, yliopistosta ja Tampereesta opiskelukaupunkina.

YTHS:n palvelut

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n sivuilla on uusille opiskelijoille tarkoitettu sivu, josta löytyy tietoa tarjolla olevista palveluista. Sivun löydät täältä.

Opiskelijoiden terveydenhoitomaksu

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Tarkemmin maksusta ja sen eräpäivistä löydät tietoa täältä.

Uusien opiskelijoiden hankaluudesta löytää asuntoa ja hätämajoitus

Valitettavasti tänä vuonna uusilla opiskelijoilla on ollut paljon hankaluuksia löytää asuntoja Tampereella. Opiskelijan Tampere organisoi joka syksy hätämajoitusmahdollisuuden ja myös TREYn kautta on mahdollisuus saada hätämajoitusta syyskuun ajan. Lisätietoa löydät TREY:n sivuilta täältä.

Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista

Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita ovat esimerkiksi Nyyti ry, Mieli ry ja HelsinkiMissio. Näistä erityisesti Nyyti ry  on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Kampuksella tukea ja ohjausta antaa esimerkiksi Navigaattori sekä yliopiston erilaiset ohjauspalvelut, jotka on koottu TREYn sivuille esille.

Kamula – Opiskelijoiden hyvinvointia

Opiskelijoiden kohtaamispaikka Kamula sijaitsee Amurissa. Kamulan kohtaamispaikkaan olet tervetullut viettämään rentoa vapaa-aikaa ja tutustumaan muihin opiskelijoihin. Paikalla aina työntekijä ja usein myös vapaaehtoisia. Lisää tietoa Kamulasta löytyy Ahjolan verkkosivuilta täältä.

Muut tuen tahot

Yhteistyössä