News banner
Jesse Piekiäinen & Emilia Sipola | 27.3.2024 klo 21.28

Limonaatia, limonaatia!

Sisältö päivitetty: 27.3.2024 klo 21.28

MITÄ? Limonaatin metsästys

MISSÄ? Tampere-Lahti-Tampere

MILLOIN? 6.3.2024 klo 10–15

MIKSI? Limonaatia, limonaatia

6. maaliskuuta 2024 on iso päivä lonkeron harmaalla kartalla, kun änänäksenlailla sinne singahtaa uusi lonkeromaku – gin & lemonade! Tämän raikkaan sitruksisen lonkeron, jossa yhdistyvät limen, sitruunan ja yuzu-hedelmän maut, povataan päihittävän suosiossaan jo kulttimaineeseen nousseen änänäksen. Täytyyhän tätä uutuutta lähteä heti hakemaan testiin! Siispä tutkiva reportteriparivaljakko suuntaa nokan kohti Lahtea ja Hartwallin panimomyymälää, jossa tätä ihanuutta on ennakkoon saatavilla. Älköös kuitenkaan huoliko, sillä tämä herkku ilmestyy kauppojen hyllyille 12.3.2024 kaikkien saataville.

Näin sivuhuomiona mainittakoon, että parivaljakko oli sen verran innoissaan tästä uutuudesta, että meinasivat lähteä vääränä päivänä liikenteeseen, kun fiilistelivät tätä kuningasideaa (huom. alkoholilla ei ollut osuutta asiaan) aamuyön tunteina, jolloin päivämäärät menivät iloisesti sekaisin – JVGn sanoin ”Huominen on huomenna \ Vaik oltais jo sen puolella”. Onneksi nyt ollaan sen oikean huomisen puolella ja kaksikko pääsee lähtemään matkaan.

photo_2024-03-06_18-50-39.jpg

Matka alkaa sutjakkaasti Hittiputken tahtiin ja samalla fiilistellen tulevaa makuelämystä. Erityisesti kaksikkoa pohdituttaa, kuinka paljon kanssanautiskelijoita eksyy samoille limonaatiapajille. Jos se ei ole vielä tullut esiin, kaksikko suhtautuu suurella palolla tähän uuteen lonkerotulokkaaseen, mutta se ei kuitenkaan estä vannoutuneiden änänäsnautiskelijoiden pientä kalvavaa epäilystä tätä uutta tulokasta kohtaan.

DSC_9753-1.jpg

Reportterit saavuttavat vihdoinkin panimomyymälän pihan ja pääsevät liittymään joukon jatkoksi fiilistelemään tätä suurta urheilujuhlaa. Perisuomalaiseen tapaan jokainen ottaa oman paikkansa jonon jatkona, tosin muodostelma alkaa muistuttamaan enemmänkin epämääräistä kasaa, kun ihmiset hivuttautuvat yhä lähemmäksi sisäänkäyntiä pitäen samalla visusti hajurakoa muihin.

Ikkunasta pilkistää jo lemonaatilavat. Tutkivat journalistit analysoivat lavoilla olevan pienten tölkkien sijasta pitkiä, mikä yllättää heidät ja heidän lompakkonsa, sillä täytyyhän sitä silti ostaa lavallinen.

Paikalla alkaa olemaan 50 henkeä kellon lähestyessä kahtatoista, jolloin kaupan ovet aukeavat.

Vihdoinkin koittaa hetki, jota kaikki on odottanut – nyt sitä saa! Reportterit suuntaavat hakemaan omat lavallisensa ja siitä suoraan kassalle. Kerrottakoon, että ostos köyhdyttää molempien lompakkoa 104 euron edestä. Hinnasta huolimatta tai ehkä juuri senkin takia innostus kasvaa entisestään, täytyyhän gin&lemonaden olla erinomaista! Kortittoman reportterin kädet syyhyävät innostuksesta ja korkkaaminen käy jo lähellä, mutta solidaarisuudesta ensipuraisu päätetään jättää tuoneemmaksi.

DSC_9760.jpg

Paluumatka menee joutuisasti, kun kaksikko kuuntelee ikivihreitä ja teemaan sopivia biisejä. M.A. Nummisen sanoin nyt sitä limonaatia, limonaatia! Vielä pitää kuitenkin jaksaa painaa vähän matkaa, muttei aikaakaan kuin parivaljakko saavuttaa orren ylimmän, Kangasalan, ja juomat saadaan kylmään jäähtymään ja odottamaan ensipuraisua.

Vihdoinkin päästään itseasiaan ja arvoisa raati, tutkiva reportteriparivaljakko, pääsee maistelemaan ja analysoimaan.

DSC_9811.jpg

Reportterit kaatavat laseihinsa juomaa. Värimaailma avautuu sitriinin keltaisena.

Reportterit haistavat juomaa. Tuoksuavaruudessa leijailee sitruksinen päänuotti.

Reportterit haistavat uudestaan. Yuzu pilkistelee esiin tuoden estradille hedelmäistä hapokkuutta, joka hurmaa hellällä otteellaan.

Reportterit maistavat. Makujen sinfonia sointuu yhteen. Kapellimestarina toimii gini varmalla otteellaan tuoden charmanttia ryhdikkyyttä.

Reportterit siemaisevat uudestaan. Solisteina toimivat sitruuna, lime ja yuzu. Sitruuna tuo häivähdyksen makeutta ja kepeää hapokkuutta. Hänen rinnallaan leikittelee lime, joka syventää sitruskaartia terävällä ja pirteällä hapokkuudellaan. Yuzu johdattelee makuaistien rajamaille. Sen eläväinen ja rohkea maku kutsuu sitruksen ja limen liittoonsa, täydentäen näiden kolmen sitrusveljeksen mestarillista esitystä. Yuzu varmistaa, että jokainen siemaus tarjoaa yllätyksen ja uuden löydön, vieden maistajan matkalle läpi sitruksen sävyjen kirjon, missä jokainen nuotti soi harmoniassa ginin taidokkaan säestyksen kanssa.

Reportterit puhaltavat promillemittariin… Kerrassaan petollista. Alkoholin tiedostaa vasta nousuhumalassa. Helv**in hyvää. 5/5.

Yhteistyössä