News banner
News author avatar
Kopot <3 | 26.9.2024 klo 13.08

Kopojen syyssekoilut

Sisältö päivitetty: 26.9.2024 klo 13.08

Kopojen syyskuu on ollut työntäyteinen ja kiitänyt ohi vauhdilla josta fotonitkin voivat olla kateellisia. Kuun lopun häämöttäessä on taas aika jakaa rakkaille lukijoillemme mitä sitä on tullut tehtyä.

Kokoustaminen ja muut hauskat vapaa-ajanviettotavat

Syyskuun aikana olemme kokoustaneet henkilökunnan kanssa sekä olosuhteiden pakosta myös keskenämme. Tässä muutamia tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia nostoja muuten varsin puisevista kokousmuistiinpanoista.

Kupillinen Kopoa 9.9.

Tampereen ylioppilaskunta TREYn kuukausittaisessa kopovastaavien kahvittelussa oli tällä kertaa vierailevana tähtenä kokenut järjestöjyrä Tiina “Tinsku” Mikkonen joka toimii tällä hetkellä yliopistomme hallituksessa. Tinskun pitämän koulutuksen aiheena oli kopotoiminnan tekeminen kiinnostavaksi tavalliselle opiskelijalle. Kopotiimi ottaa koulutuksen timanttiset vinkit käyttöön välittömästi!

Tietojenkäsittelytieteiden suunnitteluryhmä 10.9.

Yksilöllisten opiskelujärjestelyiden ajanvaraus on aivan totaalisen tukossa, toki tämä ei varmastikaan suuresti ketään yllätä.

Käsittelyssä oli myös ensi kevään yhteishaun valintaperusteet joihin ei merkittäviä muutoksia tullut. Yhteishakuun tosin vaikuttaa merkittävästi tekeillä oleva valintakoeuudistus joka kovasti yrittää yhtenäistää ja helpottaa nykyistä täysin käsiin levähtänyttä valintakoesysteemiä.

Alle 45 opintopistettä viime lukuvuonna suorittaneiden opiskelijoiden postilaatikkoon saattaa tuota pikaa tipahtaa rakkauskirje kaikkien salaiselta ihailijalta eli Kelalta sillä opintopistemäärät on lähetetty 19.9. käsittelyyn. Mikäli vuoden noppasaldosi ei siis yllä aivan myyttiseen 45 opintopisteen rajaan, kannattaa kootut selitykset kaivaa naftaliinista mahdollista Kelan kuulustelua varten.

MTT-TIE kahvit 10.9.

Kahveilla oli tällä kertaa ennätysmäärä osallistujia, tosin myönnettäköön että suurin osa oli lärpäkepisteiden perässä ravaavia fukseja. Koulutusasiantuntijamme pettyivät pahemman kerran huomattuaan lärpäkemeren kahvien loppupuolella.

Oli kahveilla toki asiaakin ja näistä oleellisimpana Hervannan kampuksen sähkötalon remontti joka jatkuu hamaan ikuisuuteen, vaikuttaen merkittävästi kulkureitteihin ja järjestöjen tiloihin kampuksella. Muistakaa myös lukea Tampereen yliopiston intraa, sillä sieltä löytyy kaikenmoista kivaa ja mielenkiintoista kuten todella mainio hyvinvointikalenteri!

MTT suunnitteluryhmä 13.9.

Myös matikan ja tilaston asioita käsittelevässä kokouksessa käsiteltiin ensi kevään yhteishakua mutta vielä ei kannata soitella kotiin sillä sykähdyttävin muutos on varmasti opintopolun kuvaustekstit, avainsanat ja ammattinimikkeet. Eli jos keräilette vanhoja opintopolkusivuja, kannattaa arkistoida nopee!

ITC koulutuksen ohjausryhmä 18.9.

Keskimäärin kuukauden vähiten mielenkiintoisia asioita suoltava kokous saavutti tällä kertaa lakipisteensä keskustelussa kurssipalautteista. Pääpointteina oli palautteen keräämisen tärkeys ja surullisen pienet kurssipalautemäärät palautejärjestelmä Norpassa. Käykäähän siis pikapikaa antamassa mahdollisimman rakentavaa palautetta käymistänne kursseista!

Kupillinen Kopoa 23.9.

Eiks tää ollu vaa kerran kuussa??? Noh, tällä kertaa saatiin herkutella saludolla ja Fazerin pullilla kahdesti sillä elokuun Kupillinen siirrettiin syyskuun alkuun sairastapauksen vuoksi. Syyskuun bonuskerralla workshoppailimme kopoviestinnän tiimoilta ja tälläkin kertaa kopotiimi oli korvat höröllä uusien taikatemppujen varalta.

Jaa että pelkkää kokoustamista taas vai?

Ei sentään, kaiken neukkareissa ja kielikeskuksen törmäilyautotiloissa istumisen lomassa on kopotiimi eksynyt myös muihin hommiin. Ensimmäisenä vastaan tulee tiimien välisen yhteistyön tuloksena toteutettava ja tarkemmin ajateltuna varsin kehnosti nimetty Kopo x Tutor international -tapahtuma. Tästä mystisestä paneelikekustelusta löydät lisätietoa tapahtumakuvauksesta.

Tapahtumista puheen ollen, on ensi kuussa tulossa myös fukseille lärpäkepisteitäkin kartuttava vuotuinen klassikkotapahtuma Sivuainepaneeli! Herkullisia yksityiskohtia varten joudut taasen suuntaamaan tapahtumakuvauksen syövereihin.

Tapahtumien valmistelun lisäksi puimme myös henkilökunnan kanssa ensimmäisten luentojen tilaongelmia ja matematiikan aineopintojen päällekkäisyyksiä mukavien sähköpostitykittelyiden parissa.

Lokakuun timanttisia tapahtumia ja liskoaivoja hivelevää lukukokemusta odotellessanne muistakaa tärkein, kopo@luuppi.fi!


Yhteistyössä