Tähtiluuppilainen: Ida-Maija Yli-Kesäniemi

Ida-maija kolmiovastaava

Ida-Maija on Luupin hallituksessa kolmiovastaavana.

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Ida-Maija Ylikesäniemi, 21-vuotias matikan opiskelija ja sen lisäksi olen lukenut fysiikkaa ja kemiaa TTY:llä JOO-oikeuksilla. Tarkoituksena olisi valmistua (joskus ehkä) matemaattisten aineiden opettajaksi. Alun perin olen Etelä-Pohjanmaalta, Lehtimäeltä, siellä asuin 19 vuotta ja nyt olen ollut täällä (Tampereella) kolmatta vuotta. Asun Kalevassa, joka on erittäin jees.

Iida-Maija, mikä oli mese-nimesi?
Ai mese?? Mikähän se oli.. Mulla oli varmaan väännöksiä Idasta, mutta jostain syystä mua on aina sanottu perheessä Iikaksi, siitä on ollu jotain väännöksiä kuten Iikks. Iiks oli käytössä myös IRC-Galleriassa.

Onko sinulla jakaa mitään mieleenpainuvaa tapahtumaa mesestä?
Voi vitsi! Juuri muutama viikko sitten puhuttiin näistä asioista, mutta me oltiin meidän kaveriporukassa sellaisia, että me lisättiin vieraiden ihmisten osoitteita ja sitten puhuttiin niille aina kaikkea typerää. Meillä oli kaiken maailman valehenkilöllisyyksiä, joskus oltiin 20-vuotiaita opiskelijoita ja joskus oltiin 50-vuotiaita vanhoja setiä, kaikenlaista typerää siis. Mesestä muistan myös sen, että jos halusi saada jonkun puhumaan ilman, että aloitit itse keskustelun, niin menit itse ensin offline-tilaan ja vaihdoit tilan takaisin online-tilaan, jolloin kaverit saivat ilmoituksen siitä, että olet paikalla. Sen jälkeen toivottiin, että keskustelu olisi syntynyt. Mese oli paras!

Mitä siistiä on tapahtunut syksyllä?
Uuseja fukseja tuli! Mun fuksiryhmässä oli monta tosi mahtavaa tyyppiä, saman henkisiä, että ne on ollut ehkä se siistein juttu syksyllä. Totta kai myös kolmio-vastaavana oon ollut tosi iloinen ja tyytyväinen kuinka hyvin kolmiot on nyt menestyneet. Mä toivoin, että olisin voinut sanoa tässä kohden, että olen saanut mun kandin hyvään malliin, mutta en kyllä ole saanut (naurua). Kolmiot ja fuksit!

Millainen meininki ollut muuten vuonna 2015?
Luupissa on ollut ainakin hyviä tapahtumia ja muita vastaavia. Hauskaa on ollut myös se, että koko vuoden aikana olen tutustunut uusiin ihmisiin Luupin sisällä, eikä vain fukseihin. Olen sitä kautta saanut uusia kaveriporukoita ja kavereita.

Kuka on suurin idolisi?
Voi ei, älä kysy tälläistä. No voisin heittää tähän naispuolisia fyysikoita ja kemistejä. Yhtä suurta idolia ei ole, mutta aikanaan kun naiset ovat historiassa tehneet tiedettä, heillä on ollut altavastaajan asema ja asiat ovat olleet todella erilaisia kuin nykyään.

Onko talvi tulossa?
Toivotaan! Mä tykkään talvesta ja lumesta! On ollut tosi mälsää, että on ollut monta talvea, että ei ole ollut kunnolla lunta.

Mitä odotat tulevalta talvelta?
Lunta! Mä vihaan kyllä hiihtämistä, mutta luistelu on ihan okei. Laskettelu on tosi mukavaa, lautailemaan olisi joskus kiva oppia. Pulkkamäkikin on tosi jees, tuttujen pikkulasten kanssa tai kaveriporukalla minttukaakaosta nauttien.

Ketä heittäisit lumipallolla?
Ketä mä heittäisin….? Varmaan sua (tässä vaiheessa toimittaja pakeni pöydän alle) ja varmaan vähän myös sitä Oonaa (edellinen tähtiluuppilainen)! Tässä täytyy kuitenkin tietää, että mulla on niin huono sihti, että tätä uhkausta ei kannata ottaa tosissaan.

Edellinen tähtiluuppilainen Oona Lavikainen halusi kysyä sinulta Ida-Maija, että millainen olisi unelmakumppanisi?
Kiitos Oona. No, voinko vastata, että mä tykkään kissoista? No oikeesti, mä oon vähän sellainen änkyrä, että pitäisi olla sellainen, joka kestää sitä ja laittaa vähän vastaan. Pitää pystyä ajattelemaan itse ja muodostamaan omia mielipiteitä. En oo kauheesti miettiny tälläisiä asioita listoina. Emmä tiedä, mä luulen, että se selviää sitten joskus.

Kuka on seuraava piinapenkissä (= seuraava tähtiluuppilainen)?
Eeva Mäenpää vois olla seuraava. Jokaisen suuren PJ:n takana seisoo nainen.

Kysymys Eevalle?
Oon kuullut, että sulla on tapana syödä näkkäriä sängyssä. Onko sulla muita yhtä epäsiistejä tapoja ja miten Kimmo oikein kestää niitä?

 

 

 

Haastattelu on tehty 5.3.2015

Teksti: Niko Ruotsalainen
Kuva: Olli Pietiläinen